Μαρία Γιαννακού

Ειδική Παιδαγωγός MSc.

Βιογραφικό

Η Μαρία Γιαννακού γεννήθηκε το 1997 και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πραγματοποίησε την Πρακτική της Άσκηση Ι και ΙΙ, σε Ειδικό Σχολείο στην Θεσσαλονίκη με ΔΑΦ. Ολοκλήρωσε τα δύο τελευταία μέρη της Πρακτικής της Άσκησης σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στο Λίνζ της Αυστρίας, μέσω του προγράμματος Erasmus. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Erasmus, παρείχε υπηρεσίες συνοδού, σε παιδιά με Νοητική Υστέρηση. Επιπλέον, το 2023 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται κυρίως ιδιωτικά, με παιδιά που χρήζουν Μαθησιακής Υποστήριξης, ενώ παράλληλα προσφέρει Δημιουργική Απασχόληση σε παιδιά με ΔΑΦ. Επιπλέον, εργάστηκε στην Αγγλία, απασχολώντας δημιουργικά κοπέλα με Επιληψία. Ακόμη, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, ανέλαβε καθήκοντα Σχολικής Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης, Ά τάξης Δημοτικού της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την επιμόρφωση της, παρακολούθησε σεμινάρια που αφορούν κυρίως τη Σχολική Ψυχολογία, ολοκλήρωσε
την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και την τρέχουσα χρονική περίοδο  παρακολουθεί Σεμινάριο που αφορά την Ψυχοπαθολογία.

Είναι Εγγεγραμμένο Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ειδικών Παιδαγωγών.